Uncategorized

Pizza cu vinete și mozzarella

Pizza cu vinete și mozzarella – rețetă video. O rețetă vegetariană delicioasă, făcută după rețeta italiană pizza con melanzane, cu două sugestii de blat, la alegere. 

Când am primit, de la Greta Apostol, provocarea de a oferi o rețetă pentru #JoiaFacemPizza, chiar m-am bucurat. Bine, am hotărât ca de data asta să decid eu topping-urile pentru toți ai casei și am ales să fac o pizza cu vinete și mozzarella. Multă mozzarella.

Mi-am asumat alegerea fără emoții prea mari, pentru că pizza asta amintește de gustul superb al parmigianei di melanzane. Rețeta acestui preparat vegetarian de origine italiană o găsești cu un click pe următoarea poză. Ziceam că știam perfect că le vă plăcea alor mei, lucru evident, pentru că familia mea pur și simplu adoră parmigiana!

vinete-a-la-parmigiana-reteta-cu-poze-parmigiana-alla-melanzane-reteta-vinete-parmigiana-vinete-cu-parmezan-

De fapt, trebuie să spun că fac destul de des pizza de casă pentru familia mea. E un moment fain, în care ne implicăm cu toții. Eu pregătesc blatul, porționez aluatul în bucăți numai bune pentru o pizza și fiecare pofticios decide ce anume își pune pe pizza proprie, inspirație găsind niciunde altundeva decât în frigider.  De aici și afirmația mea că această pizza cu vinete si mozzarella a fost aleasă de mine pentru toți. Te asigur că a fost și devorată cu mare poftă de toți.

Alegerea blatului

Pentru blat, am folosit aluatul meu cu dospire lentă, la frigider. Iese absolut fantastic blatul ăsta, incredibil de gustos și cu o textură perfectă! Dezavantajul e că are nevoie de minimum 24 de ore de dospire, la rece. Dacă vrei să faci acest blat de pizza, rețeta o găsești cu un click pe poza de mai jos.

aluat de pizza reteta video

Sigur, dacă reușesc să-ți fac poftă cu a mea pizza cu vinete și mozzarella, nu trebuie să aștepți până mâine. Poți să te bucuri de o pizza delicioasă peste doar o oră, grație rețetei de blat ultra-rapid, pe care o poți accesa cu un click pe următoarea imagine.

Advertising

blat de pizza rapid aluat rapid de pizza facut in casa reteta video pas cu pas laura laurentiu

Provocarea

Totuși, simt că am rămas datoare cu o explicație: ce e cu #JoiaFacemPizza? Ei bine, e o provocare super faină! Lansată de Delaco, provocarea asta ne încurajează să combatem risipa alimentară, făcând în fiecare joi pizza cu ce avem prin frigider. Adăugăm mozzarella Delaco, perfectă pentru pizza și care se topește super fain și ne bucurăm alături de familie.

În plus, avem șansa de a câștiga premii frumoase, oferite în fiecare săptămână de Delaco. Detalii despre concurs găsești la finalul articolului. Acum îți propun să ne întoarcem la rețeta de pizza cu vinete și mozzarella.

Ingrediente pizza cu vinete și mozzarella

pentru blat: 

pentru sos:

 • 720 ml. roșii în suc propriu sau passata sau roșii proaspete, bine coapte
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 1 ceapă foarte mică
 • 2 căței de usturoi
 • 1 linguriță rasă de oregano
 • sare și piper după gust
 • opțional: 10 frunze de busuioc proaspăt

pentru topping:

 • 1 vânătă de 350-400 de grame
 • 1 linguriță de sare
 • 4 linguri de ulei de măsline
 • 50 de grame de parmezan ras
 • 500 de grame de mozzarella

Mod de preparare – rețeta video

Rețeta de pizza cu vinete și mozzarella, modul de preparare în format text, printabil.

1. Blatul rămâne la alegerea ta. Poți pregăti o porție din aluatul de pizza cu dospire la rece (click pe link) sau blatul de pizza rapid (click aici pentru rețetă)Din ambele variante, vei obține suficient aluat pentru patru pizza cu diametrul de câte 28 de centimetri.

Advertising

Am folosit pentru această pizza sosul marinara făcut în casă.

2. Am încins pe foc mediu o tigaie, am adăugat uleiul de măsline, ceapa tocată fin și usturoiul întreg. Am presărat un praf de sare și am redus focul la minimum. Am călit ceapa cu usturoiul timp de 4-5 minute, apoi am adăugat 720 ml. din conserva mea de roșii în suc propriu. Se pot folosi și alte produse din roșii, de exemplu passata sau, vara, roșii proaspete fără pieliță, tăiate cubulețe. Am adăugat sare, am presărat oregano și am adăugat și zece frunze de busuioc. Am pus piper, am gătit zece minute și apoi am pasat sosul, care a ieșit super gustos și aromat, numai bun pentru pizza cu vinete și mozzarella.

sos de rosii reteta pas cu pas preparare sos

Pregătirea vinetelor

3. Am spălat și zvântat vânăta. Am tăiat-o în felii groase de 1 cm, pe care le-am presărat cu sare. Am lăsat feliile de vinete deoparte, timp de 15-20 de minute, apoi le-am tamponat cu șervete de hârtie absorbantă și le-am prăjit în cele 4 linguri de ulei de măsline (uleiul l-am adăugat în tigaie în două tranșe). Nu am insistat mult cu prăjirea vinetelor, doar cât să se rumenească pe ambele părți, apoi le-am scos pe șervete de hârtie absorbantă, să se dreneze de uleiul în exces.

vinetele rumenite la tigaie

Asamblare și coacere pizza cu vinete și mozzarella

4. Am încins foarte bine cuptorul, la temperatura maximă pe care o poate furniza. Al meu se duce până în 230°C, așa că asta a fost temperatura setată. Dacă ai un cuptor care dezvoltă o temperatură de 250°C, cu atât mai bine. Dacă folosești o piatră pentru copt pizza, aceasta trebuie încinsă măcar o oră, deci cuptorul trebuie pornit din timp.

piatra de copt si lopata

5. Rând pe rând, am modelat fiecare bucată de aluat, pe o coală de hârtie de copt, într-un disc cu diametrul de 28 de centimetri. Am acoperit suprafața aluatului cu sosul marinara (cam 4-5 linguri). Am pus deoparte cam 100 de grame de mozzarella, apoi am adăugat pe fiecare pizza în parte câte ¼ din cantitatea de mozzarella rămasă. Am pus din loc în loc câte ½ de lingură de sos de roșii iar deasupra acestuia câte o felie de vânătă prăjită. Deasupra feliilor de vinete am distribuit parmezanul și apoi mozzarella pe care am oprit-o deoparte.

Advertising

6. Cu tot cu hârtia de copt, am transferat în cuptor, pe piatra de copt, pizza asamblată cum am explicat în paragraful anterior. Dacă nu ai o piatră de copt, poți încinge cam 10 – 15 minute tava cuptorului. La temperatura de 230°C, pizza mea a fost gata coaptă în 10 minute. Pe rând, am copt la fel fiecare dintre cele patru pizza pregătite. În final, am adăugat busuioc proaspăt, am tăiat pizza în felii și am devorat-o imediat, fierbinte.

Concurs cu premii Delaco

Preparare Pizza cu vinete și mozzarella 6

🍕 ”Joia facem pizza” este un Mare concurs cu reguli foarte simple. Se desfășoară în perioada 7 octombrie 2021 ora 12.00, ora României, până în 17 Noiembrie 2021, ora 23.59, ora României.

🍕 Concursul se desfășoară în același timp pe pagina Facebook DelacoRomania și pe contul instagram Delaco_Romania, cu șanse de câștig pe ambele platforme.

🍕 Se oferă ca premii 36 de bucăți de vouchere Kitchen Shop (în valoare de 200 Ron fiecare) și 2 vouchere de vacanță Christian Tour (în valoare de 2500 lei fiecare). Valoarea totală de piață  a premiilor oferite în cadrul campaniei este 12200 RON, inclusiv TVA. Premiile se acordă prin tragere la sorți.

🍕 Aici ai regulamentul campaniei iar mai multe detalii poți găsi în cele două spații interactive de desfășurare a concursului, pagina Facebook DelacoRomania și contul Instagram Delaco_Romania.

Spor la făcut pizza și baftă multă la concurs!