Uncategorized

Brânză cu roșii la cuptor – feta saganaki – rețeta video

Această rețetă de brânză cu roșii la cuptor este un aperitiv grecesc foarte apreciat. Cred că cei mai mulți dintre noi s-au bucurat de ceva asemănător, într-o vacanță pe țărmul însorit al Greciei. Interesant este faptul că mai multe preparate au denumirea de saganaki și că aceasta provine de la o tigăiță cu două toarte, pe numele ei sagani. Cele mai cunoscute preparate din această categorie sunt cele cu brânză.

În funcție de disponibilități dar și de preferințele regionale, brânza folosită poate fi unul dintre sortimentele  graviera,  kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri sau feta din lapte de oaie sau capră. Brânza saganaki poate fi preparată încă și mai simplu de atât, pur și simplu prăjindu-se în respectiva tigăiță. Varianta pe care v-o propun azi este una de brânză cu roșii și condimente simple, specifice Greciei.

reteta de feta saganaki video branza cu rosii la cuptor reteta video laura laurentiu

Advertising

Variante ale rețetei

Pe lângă variantele care prevăd folosirea unor tipuri de brânză diferite, cu sau fără roșii, se mai disting și altele. În unele dintre ele, saganaki conține ceapă și ardei, pe lângă roșii. În altele, se folosesc diferite condimente în plus, față de cele foarte simple pe care le propun eu, mai jos. În fine, există și saganaki cu creveți sau cu scoici dar eu zic să ne întoarcem la rețeta simplă de brânză cu roșii la cuptor pe care v-o propun eu azi. Preparat vegetarian extrem de simplu, cu doar câteva ingrediente la îndemâna oricui, această rețetă aduce multă bucurie pe masa familiei mele.

MAI MULTE REȚETE GRECEȘTI GĂSEȘTI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS

dovlecei pane grecesti reteta pas cu pas

Advertising

Lista de ingredientele o găsești mai jos și esențial este ca acestea să fie de bună calitate. Roșii cărnoase de grădină, o brânză grasă, un ulei de măsline bun – acestea garantează reușita rețetei. Modul de preparare este ilustrat cu un tutorial video, pentru ca lucrurile să devină cum nu se poate mai simple.

Advertising

Ingrediente brânză cu roșii la cuptor – feta saganaki – rețeta video

  • 700 de grame de roșii de grădină, cărnoase și bine coapte
  • 400 de grame de feta sau telemea
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură rasă de oregano
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute/1 ardei iute/boia de ardei iute
  • sare și piper după gust

Mod de preparare brânză cu roșii la cuptor – feta saganaki – rețeta video

Servire

Feta saganaki se servește caldă, direct din vasele mono-porție în care s-a gătit la cuptor. Alături de preparat oferim la masă pâine proaspătă (felii de pâine prăjită). Preparatul este clasificat ca aperitiv cald, dar este destul de sățios pentru ca, împreună cu pâinea cu care este servit, să constituie de unul singur un prânz îndestulător, într-o zi de vară.

Să vă fie de folos!