Uncategorized

Salată de pui cu țelină și măr – rețetă video – lejeră, rapidă, delicioasă

Salată de pui cu țelină și măr – rețetă video – lejeră, rapidă, delicioasă. Urmărind cu atenție rețeta video, îți va ieși cea mai gustoasă salată de pui! Rețeta de salată conține lista de ingrediente, modul de preparare ilustrat video, număr de calorii/porție etc.

Salata asta este evenimentul culinar de a doua zi după ce fac o supă de pui sau câte un pui la cuptor, prea mare ca să-l putem birui de unii singuri. Ne rămân bucăți de pui fiert sau fript care capătă o nouă strălucire în această rețetă simplă, foarte rapidă și gustoasă. De fapt, trebuie să mărturisesc că atât de mult ne place această salată de pui, încât nu o singură dată s-a întâmplat să gătesc puiul special ca să o pregătesc. Inclusiv pentru filmarea rețetei video pe care o veți descoperi mai jos! Am pregătit, special pentru salata asta, 500 de grame de piept de pui la tigaia – grătar, după rețeta pe care o puteți viziona cu un click pe poza de mai jos.

Salată de pui cu țelină și măr - rețetă video - lejeră, rapidă, delicioasă

Ingrediente salată de pui cu țelină și măr

  • 500 de grame de pui gata gătit (piept sau pulpe dezosate, fără pieliță, preparat prin fierbere, coacere sau la grătar)
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 3 tije de țelină apio
  • 1 măr mare, dintr-un soi acrișor
  • 1 lămâie
  • 150 de grame de maioneză
  • 150 de grame de iaurt grecesc cu 2% grăsime
  • sare și piper alb după gust

Câteva precizări

Carnea de pui: revenind la rețeta zilei, trebuie să precizez că poți folosi atât piept cât și pulpe. Carnea poate fi fiartă, friptă, făcută pe grătar sau la aburi. În funcție de modul în care e gătit puiul, salata va căpăta de fiecare dată o personalitate nouă.

Advertising

Cantitățile nu sunt bătute în cuie: ai mai puțină carne sau ceva mai multă? Nu e nicio problemă, doar să ajustezi și cantitatea de dressing în funcție de asta.

salata de pui cu maioneza si iaurt reteta video salata de pui cu telina laura laurentiu

Dressingul: evident, se poate folosi doar maioneză. Doar că 150 de grame de maioneză însumează suma uluitoare de 1040 de calorii! 150 de grame de iaurt grecesc cu 2% grăsime au doar 75 de calorii, iar prin folosirea în părți egale a maionezei și iaurtului, se elimină din salata asta acele calorii goale, care nu aduc gust sau valoare nutrițională, doar îngreunează preparatul inutil. Vă asigur, dressingul e chiar mai gustos așa!

Advertising

Țelina apio este un alt ingredient care poate fi înlocuit. Se poate folosi ceea ce am recomandat sau țelină rădăcină, rasă pe răzătoarea cu găuri mari. Totuși, eu insist pentru apio, care aduce în combinație nu doar textura sa crocantă, ci și mai multă prospețime și un gust ușor citric.

Mărul, l-am lăsat la urmă, dar nu pentru că nu ar fi cel puțin la fel de important ca cele menționate anterior. E posibil să-ți pară neobișnuit faptul că folosesc mărul în combinație cu carnea și legumele, în această salată de pui, dar, te rog eu, dă-i o șansă! Vei descoperi ce textură faină dă mărul salatei și cât de bine îi echilibrează gustul.

Pentru modul de preparare, te invit să urmărești rețeta video de mai jos.

Advertising

Mod de preparare salată de pui cu țelină și măr – rețetă video

 

Servirea

Salata de pui cu țelină și măr poate fi un prânz îndestulător, sățios și foarte răcoritor și gustos. Se servește rece și nu mai ai nevoie, ca să te saturi, decât de o felie de pâine prăjită. În același timp, din salata asta se poate așeza frumos, câte o lingură, pe frunze de salată verde/romaine/andive. Aranjăm totul pe un platou și avem un excelent aperitiv festiv. De asmenea, salata asta este o excelentă umplutură pentru o chiflă moale sau un panini, vei obține un sandwich excelent. Să îți fie de folos!

ALTE REȚETE DE SALATE APERITIV GĂSEȘTI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS

reteta-salata-de-ciuperci-salata-de-ciuperci-cu-maioneza-cum-se-face-salata-ciuperci-din-conserva