Uncategorized

Cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde și brânză, rețetă video

Cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde și brânză, rețetă video. Încearcă să pregătești niște delicioși cartofi crocanți urmând o rețetă video cu toate secretele! 

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.

cartofi zdrobiti reteta video cartofi zdrobiti la cuptor reteta laura laurentiu

Culmea e că nu le fac niciun reproș, chiar dacă mă împiedic de ei prin bucătăria mea, devenită prea mică. Adevărul este că-i înțeleg perfect, tac, zâmbesc și înghit în sec la rândul meu, în timp ce adun vasele folosite în timp ce-am gătit, doar ca să-mi iau gândul de la momentul în care mă voi înfrupta din cartofii ăștia. Sunt așa de delicioși și cu o textură așa de faină1 Dacă ar fi să îi compar cu ceva, doar rețeta cartofilor Hasselback mi se pare cam la fel. Pe aceasta o găsiți cu un click pe poza de la jos.

Advertising

cartofi acordeon reteta cartofi hasselback reteta acordeoane din cartofi

Și totuși, oricât de simplă este rețeta de cartofi zdrobiți la cuptor, ca orice alt preparat, își are propriile mici secrete. Le voi acorda un subtitlu separat. Acum mă voi limita să vă spun că ceea ce este specific acestui preparat este faptul că se folosesc cartofii cu tot cu coajă. Așadar, dacă știți că nu vă place deloc coaja cartofilor, renunțați de la început, sigur nu vor fi pe gustul vostru iar fără coajă nu ies la fel de bine. Eu însămi nu prea apreciez gustul cojii de cartofi, așa că, pentru această rețetă de cartofi zdrobiți, folosesc cartofi noi. Aceștia au coaja atât de subțire și fină încât nu am sesizat să aibă un gust propriu care să mă deranjeze.

Câteva mici secrete pentru mari efecte

1. Pentru rețeta asta e nevoie de cartofi de o greutate cât mai apropiată posibil. Altfel, nu au cum să fie gata în același timp, lucru esențial pentru reușita preparatului. Cartofii pe care i-am folosit eu au cântărit 1 kilogram, 1030 de grame, mai precis, și au fost în număr de șapte. Fiecare a avut greutatea de la 145 la 150 de grame.

Advertising

2. Pentru rețeta asta, nu prea e important să folosiți cartofi albi sau roz, făinoși sau ceruiți. Personal, îi prefer pe cei făinoși, care în final vor fi incredibil de pufoși în interior iar exteriorul va ieși tot crocant, că nu are încotro. Rețeta după care i-am preparat prima dată, acum mai bine de doi ani, este de la Cookie and Kate iar recomandările sunt de cartofi roz sau galbeni, după cum se găsesc. E mult mai important să aibă greutate egală și să fie mai degrabă micuți decât mari, decât să fie de vreun soi anume.

3. Eu pregătesc acești cartofi zdrobiți la cuptor într-o tavă de 42 x 32 de centimetri. Aștern în tavă o coală de hârtie de copt și o ung uniform cu o peliculă fină de ulei de măsline. Uleiul nu are rolul de a preîntâmpina lipirea cartofilor de hârtie, că oricum nu se lipesc. Rolul lui este acela de a face cartofii crocanți și în partea neexpusă direct la căldură, cea dinspre tavă.

4. Am încercat diverse instrumente pentru a zdrobi cartofii. Cel mai bine și mai bine îmi iese treaba asta folosind o spatulă lată, unsă cu un pic de ulei.

Advertising

5. Cartofii ăștia pot fi ușor adaptați gusturilor voastre. În primul rând, puteți înlocui untul cu ulei și elimina cu totul brânza. Veți obține o variantă super delicioasă de cartofi zdrobiți de post.

Apoi, evident că puteți folosi și altfel de brânză decât cea folosită de mine. Puteți înlocui și ceapa verde cu alte verdețuri. Puteți adăuga fel de fel de condimente etc.

Ingrediente cartofi zdrobiți la cuptor – cu ceapă verde și brânză

  • 1 kilogram de cartofi (eu am folosit cartofi noi)
  • 1 cățel de usturoi
  • 10 ml. de ulei de măsline
  • 25 de grame de unt (poate fi înlocuit cu ulei de măsline)
  • sare și piper
  • opțional: verdețurile preferate, eu am folosit cozile de la 1 legătură de ceapă
  • opțional: 150 de grame de brânză feta

Mod de preparare cartofi zdrobiți la cuptor – rețeta video

Sper că v-a plăcut rețeta acestor cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde și brânză. M-ar bucura mult să o încercați și să-mi scrieți impresiile voastre într-un comentariu. Să știți că eu îi fac nu doar pe post de garnitură, cel mai adesea îi mâncăm așa, simpli, pentru că pur și simplu ne plac la nebunie!

Mai multe rețete cu cartofi găsești cu un click pe oricare titlu de rețetă de mai jos